[PROGRAM AKTIVA i UMJETNOST I KULTURA ZA MLADE]

Ovog vikenda, u sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva, s radom su počele nove radionice.
Prva od njih je “Aktiva”, koji provodi Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin, a riječ je o radionicama korektivne gimnastike, koji obuhvaća širok spektar različitih vježbi (sa i bez rekvizita) koje su korisne za prevenciju i korekciju različitih poremećaja na kralježničkom stupu. Sadrži vježbe za održavanje mišićne snage, kojima se aktiviraju velike mišićne skupine važne za pravilno držanje tijela i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, vježbe istezanja koje su važne jer održavaju pokretljivost u zglobovima, vježbe za koordinaciju i ravnotežu, kojima se smanjuje opasnost od padova .
Radionice su besplatne i održavat će se ponedjeljkom i petkom od 17 sati, u maloj sportskoj dvorani kod Prve osnovne škole.
Prva dramska radionica pod vodstvom Paška Vukasovića održana je u subotu, 6.11.2021. Na radionici su razmijenjena iskustava rada i sudjelovanja na kazališnim predstavama, gledanja predstava, kao i osvrt na pogledane predstave u raznim kazališnim kućama u RH. Polaznici su na vrlo kreativan i zanimljiv način saznali više o tome koliko je potrebno vremena da se postavi na pozornicu jedna prosječno duga kazališna predstava, pa sve do toga tko sve sudjeluje u kojoj mjeri u realizaciji predstave. Sljedeća radionica za koju su najavljene dramske igre i vježbe, održat će se u subotu, 13. studenog u10 sati u Pučkom otvorenom učilištu.
Podsjetimo, nositelj projekta je Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, a partneri u provedbi projekta Grad Ogulin, Pučko otvoreno učilište Ogulin, Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin i Glumačka družina Đula. Sredstva su osigurana iz Državnog proračuna i Europskog socijalnog fonda.