[MEDIJI U SUVREMENOM DRUŠTVU]

U sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva, ovog su tjedna održane radionice “Mediji u suvremenom društvu”. Prof. Ivan Tanta  polaznike je upoznao sa načelima i vrstama  komunikacije, gdje je posebno stavio naglasak na verbalnu i neverbalnu  komunikaciju. Sa zanimanjem su nazočni slušali i komentirali razne govornike koji svojim načinom komunikacije pokazuju kako to zapravo ne bi trebalo raditi, a upoznali su se i sa vještinama verbalne komunikacije. Rečeno je da je  potrebno upotrebljavati  jezik na konvencionalan ili dogovoren  način, pridržavati se gramatičkih  pravila, te prilagoditi jezik i razinu formalnosti slušatelju.

“Neka vaša poruka bude jednostavna i izravna” poručio je prof. Tanta polaznicima radionice, ponudivši i konkretne primjere kako udruge najbolje mogu prezentirati svoj rad i djelovanje. Pri tom je važno izbjegavati  dvosmislene i nejasne, apstraktne i složene riječi i bitno je slušatelje ne opterećivati nepotrebnim i nevažnim informacijama.

Tijekom predavanja polaznici su mogli doznati što se želi postići porukom, ali i na koji način riječi mogu izazvati različite emocije. Prezentirani su i primjeri na koji bi to način trebalo raditi, gdje je naglasak stavljen na pozitivne i negativne  primjere. Bilo je riječi i o razinama slušanja .

Sljedeća radionica održat će se u prosincu, a o točnom datumu ćemo vas na vrijeme izvjestiti. Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade RH.