Izišao zadnji broj “Ogulinca” u tiskanom izdanju

Izišao zadnji broj “Ogulinca” u tiskanom izdanju
U studenom 2020. godine Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti (UDICA) počela je s provođenjem projekta Centar za razvoj civilnog društva, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, a čija vrijednost iznosi 1.565. 273,66 kuna. Projekt provodi UDICA, a partneri u provedbi su Grad Ogulin, Pučko otvoreno učilište Ogulin, Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin i Glumačka družina Đula.
Nakon održanih treninga i edukacija svaka od udruga provodi pilot projekt, usklađen sa prioritetnim područjima za društveni život lokalne zajednice: kultura i umjetnost, sport, pružanje usluga za starije i nemoćne, aktivno građanstvo.
UDICA je tako pokrenula projekt OGULINSKI ONLINE VJESNIK – OGULINAC, ne samo online, nego i u tiskanom izdanju.
Ogulinac je izlazio dva puta mjesečno u proteklih godinu dana.
“Moramo priznati da je prvi broj najteže bilo podijeliti, jer mnogi nisu znali o čemu se radi, a većina je mislila da se mora platiti. No, već od drugog broja bilo je puno lakše. Tisuću primjeraka Ogulinca po broju “nestajalo” je u vrlo kratkom roku. Prihvatili su ga mnogi, posebno starije generacije kojima internet nije dostupan, ili jednostavno nemaju načina i mogućnosti biti na društvenim mrežama i služiti se digitalnim tehnologijama.
Vrijeme nam je proletjelo brzo, a najsretniji smo bili kad su nas naši sugrađani “vukli za rukav” i pitali kad izlazi novi broj Ogulinca.
Nažalost, pred vama je posljednji broj Ogulinca, te vam svima zahvaljujemo na podršci i pohvalama koje su nam stizale” – kaže predsjednica Udice i urednica “Ogulinca” Dubravka Vuković, koja, osim čitateljima, zahvaljuje i svim suradnicima koji su sudjelovali u stvaranju lista. Ujedno napominje da će pokušati naći način da se ponovo pokrene tiskanje lista.
Iako je ovaj dio projekta završen, Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin, Glumačka družina Đula i Udruga GITA i dalje nastavljaju sa svojim aktivnostima, sve do završetka projekta. Podsjećamo, riječ je o radionicama Umjetnost i kultura za mlade, Aktivni u mirovini i programu Aktiva.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade RH.