Mediji i poezija

U sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva, koji se održava već 14 mjeseci, pod vodstvom prof. Ivana Tante održane su radionice “Mediji u suvremenom društvu”.
Na prvoj je bilo riječi o nastupu u medijima, kako dati intervju i preživjeti, koje su karakteristike dobrog govora, te kako odgovarati na neugodna pitanja. Potom je bilo riječi o neverbalnoj komunikaciji, te o pripremama za nastup, ali i o tome kako razgovarati s osobama s komunikacijskim ograničenjima. Tu je osobito važno shvatiti što vam osoba, koje su uglavnom starije životne dobi, pokušava reći, pri čemu je važno postavljati dodatna pitanja, ali je bitno koristiti i druge oblike komunikacije, kao što su jezik znakova, ili pisane poruke. Svakako treba provjeriti razumijevanje, pa i potaknuti pamćenje osobe s komunikacijskim ograničenjem, što će pridonijeti njenoj lakšoj uključivosti u društveni život i komunikaciju.
Nakon radionica o medijima, ulazak u Novu 2022. godinu, Centar za razvoj civilnog društva Ogulin obilježio je i još jednom radionicom, pod vodstvom volonterke Ratke Višnić.
Ljepotu magičnog svijeta prepunog najčistijih emocija i ovom je prilikom, osim Ratke Višnić, predočila nazočnima i Zvjezdana Jurjević, koje poeziju vole i žive i upravo ovom večeri završile su jednogodišnji ciklus radionica s ciljem poticanja i senzibilizicije pripadnika i pripadnica starijih generacija da čitaju i pišu i aktivno se uključe u društveni život.
Radionice su održane u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade RH.