MEDIJI ZAJEDNICE – Medijska pismenost

U sklopu projekta “Centar za razvoj civilnog društva” održana je još jedna zanimljiva radionica, na kojoj je predavanje o medijskoj pismenosti održao prof. Ivan Tanta. Ovog puta s njim su bili i gosti -predavači: prof. novinarstva Zdravko Kedžo i komunikacijski stručnjak Petar Tanta.
Bilo je riječi o utjecaju medija na slušatelje, gledatelje i čitatelje, a vrlo zanimljivo je bilo čuti što se preporuča roditeljima, bakama i djedama, koji imaju djecu i unuke, u pogledu praćenja medijskih sadržaja. Obrađena je i tema ” Višeekranska civilizacija mijenja granice između vanjskog i unutarnjeg”, podijeljeni su i savjeti novinarima kako informirati javnost o raznim događajima. Tako je naglašena površnost u odabiru i obradi teme, što je česta novinarska pogreška, potom bizarno privlačenje javnosti, ali i potrošnja kao primarna ljudska potreba.
Posebna je pozornost posvećena analizi medijskih sadržaja, a bilo je riječi i o korisnicima interneta i onome što na njemu najviše čitaju i traže.
Na kraju radionice posvećena je posebna pozornost starijoj populaciji, koja je u današnje vrijeme sve više usamljena, broju starosne populacije u Hrvatskoj, te prednostima starosti.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade RH.