RADIONICA U ZNAKU ŽENA

Sinoć je održana još jedna radionica za starije pod vodstvom Ratke Višnić, a u sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva.
Radionicu je organizirala Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, a ovog puta kao suorganizatori su bili članovi ogulinske Udruge žena.
Ratka Višnić nazočne je detaljnije upoznala sa projektom, predloživši nazočnima da i sami sudjeluju u kreiranju ogulinskog on line vjesnika i tiskanog izdanja, koji izlazi pod imenom “Ogulinac”. Pojasnila je ciljeve projekta, ulogu medija u zajednici, značaj projekata financiranih iz EU fondova, te niz drugih aktivnosti kojima je cilj razvoj i jačanje organizacija civilnog društva.
S obzirom da je radionica održana na međunarodni Dan žena, imala je i svečani karakter. Osim Ratke Višnić, ovom su se prigodom, čitajući predivne stihove raznih autora, poezijom predstavile još i Daniela Tomić i Zvjezdana Jurjević, uz glazbenu pratnje mlade Lane Kasunić.
Uime grada Ogulina cvijeće nazočnim ženama, a u povodu Dana žena, uručila je glasnogovornica Gordana Puškarić.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.