Sinoć počela Akademija za razvoj civilnog društva

U organizaciji Udruge za demokraciju i civilne aktivnosti (UDICA) iz Ogulina sinoć je održana  online edukacija u sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva, Akademija za razvoj civilnog društva, MODUL 1.

Modul sadržava 4 edukacije pod vodstvom stručne suradnice Mihaele Grgurić mag.iur. Prva  edukacija održana je, dakle,  jučer, a tema je bila  ULOGA NEPROFITNOG SEKTORA U DRUŠTVU. Edukacija je, zbog epidemioloških razloga, održana online preko platforme ZOOM.

Sudionici na prvoj edukaciji bili su predstavnici Udruge za demokraciju i civilne aktivnosti,  Glumačke družine Đula, Društva za sportsku rekreaciju, Udruge Plus, Ratka Višnić, edukatorica za ljudska prava i aktivistica u raznim udrugama,  te Pučko otvoreno učilište Ogulin.

Sudionici su imali prigodu čuti sve o registraciji udruge, djelatnostima, ciljevima i zadacima, te izboru osoba za zastupanje. Svojim prijedlozima mogli su se aktivno uključiti i iznositi prijedloge koji su bitni za registraciju i djelovanje udruge.

Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.