Mini projekt AKTIVA

U sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva, koji je počeo u studenom 2020. godine, održavaju se, među ostalim, i besplatne radionice za starije, pod nazivom Aktiva.
Svakog ponedjeljka i petka, već nekoliko mjeseci, u sportskoj se dvorani okuplja starija populacija, koja ugodno provede vrijeme vježbajući, čime doprinose zaštiti svoga zdravlja, što je u ovoj dobi vrlo bitno.
Uz pomoć voditelja i volontera iz Društva za sportsku rekreaciju, polaznici otkrivaju korist korektivne gimnastike, koji obuhvaća širok spektar različitih vježbi ( sa i bez rekvizita) koje su korisne za prevenciju i korekciju različitih poremećaja na kralježničkom stupu. Sadrži vježbe za održavanje mišićne snage, kojima se aktiviraju velike mišićne skupine važne za pravilno držanje tijela i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, vježbe istezanja koje su važne jer održavaju pokretljivost u zglobovima, vježbe za koordinaciju, te ravnotežu kojima se smanjuje opasnost od padova.
Ako se još niste pridružili polaznicima, a želite to učiniti, nije kasno. Možete doći već danas od 17 sati u malu dvoranu kraj Prve osnovne škole i učiniti nešto za svoje zdravlje.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade RH.