Besplatne radionice za djecu i odrasle – prijavite se!

Kao što smo već izvijestili, krajem prošle godine potpisan je ugovor od strane Ureda za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Udruge za demokraciju i civilne aktivnosti iz Ogulina, kojim su dodijeljena sredstva za projekt pod nazivom Centar za razvoj civilnog društva.
Sredstva su osigurana iz Državnog proračuna u iznosu od 234.791,05 (15%) i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.330.482,61 (85%).
Partneri u provedbi projekta su Grad Ogulin, Pučko otvoreno učilište Ogulin, Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin i Glumačka družina Đula.
Projekt pridonosi razvoju novih inovativnih programa za lokalno stanovništvo, te povećanju iskoristivosti već dostupnih navedenih javnih prostora za razvoj civilnog društva i mladih. Organizacijom redovnog programa koji se temelji na participativnim i interaktivnim metodama projekt pridonosi uključivanju udruga i njihovih članova u odgojno-obrazovne aktivnosti, razvoju novih programa za djecu, mlade i odrasle, te potiče članove udruga na razvoj stručnih i osobnih kompetencija, što pridonosi i u provedbi razvojnih lokalnih programa.
U sklopu projekta od ovoga tjedna počinju i nove radionice, odnosno zanimljivi sadržaji i za stariju i za mlađu populaciju.
Prvi je program Aktiva, koji će provoditi Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin, a riječ je o radionicama korektivne gimnastike, koji obuhvaća širok spektar različitih vježbi (sa i bez rekvizita) koje su korisne za prevenciju i korekciju različitih poremećaja na kralježničkom stupu. Sadrži vježbe za održavanje mišićne snage, kojima se aktiviraju velike mišićne skupine važne za pravilno držanje tijela i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, vježbe istezanja koje su važne jer održavaju pokretljivost u zglobovima, vježbe za koordinaciju, ravnotežu kojima se smanjuje opasnost od padova .
Radionice su besplatne i održavat će se ponedjeljkom i petkom od 17 sati, u maloj sportskoj dvorani kod Prve osnovne škole.
Druga radionica posvećena je mladima i djeci s posebnim potrebama, a provodit će je glumačka družina Đula.
“Od teksta do pozornice…od probe do predstave…dođi i budi što želiš… pronađi sebe istražujući druge…dramske radionice pod vodstvom Paška Vukasovića počinju u subotu 6.11.2021. u 10 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin “-poručuju organizatori.
Od sljedećeg tjedna krenuti će i radionice Mediji u suvremenom društvu, a uskoro nas očekuje i prva radionica Udruge Gita.
Prijave na email: info@civilnodrustvoogulin.com ili putem https://civilnodrustvoogulin.com/prijava-na-edukaciju/