Program “Aktiva” od danas u novom terminu

[Program “Aktiva” od danas u novom terminu]
U sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva održavaju se brojne radionice, odnosno zanimljivi sadržaji i za stariju i za mlađu populaciju, a jedan od njih je i Aktiva, za stariju populaciju.
Program Aktiva provodi Društvo za sportsku rekreaciju Oguli

n, a riječ je o radionicama korektivne gimnastike, koji obuhvaća širok spektar različitih vježbi ( sa i bez rekvizita) koje su korisne za prevenciju i korekciju različitih poremećaja na kralježničkom stupu. Sadrži vježbe za održavanje mišićne snage, kojima se aktiviraju velike mišićne skupine važne za pravilno držanje tijela i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, vježbe istezanja koje su važne jer održavaju pokretljivost u zglobovima, vježbe za koordinaciju, ravnotežu kojima se smanjuje opasnost od padova .

Radionice su besplatne i održavat će se ovog mjeseca u novom terminu, odnosno ponedjeljkom i petkom od 18 sati, u maloj sportskoj dvorani kod Prve osnovne škole.
Svi koji se žele pridružiti polaznicima i učiniti nešto za svoje zdravlje, mogu to učiniti već danas.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade RH.